• Eikeland

 • Forsiden
 • Add meg
 • Stilhistorie oppgaven vår

  Heihei! Har vært helt opptatt med stilhistorie oppgaven vår i hele dag. Møtte jentene på gruppen 13:00 i dag, hvor vi først gikk å spiste litt lunsj, før vi startet med å prøvde noen klær hvor vi tok bilder og filmet litt etterfulgt av at vi gikk hjem til Malin og jobbet videre med presentasjonen der.

  Gikk veldig bra, og håper presentasjonen i morgen går bra. Vi får individuell karakter mener jeg, så håper presentasjons angsten ikke tar meg helt i morgen. Ønsker jo å gjøre det kjempebra, men er redd for at den knekker meg litt ned. Men vi får bare krysse fingrene og satse på det beste. 

  Nå er jeg egentlig ganske trøtt og føler ejg må legge meg, samtidig, så føler jeg at jeg må øve mer på hva jeg skal si, og finne ut hvordan jeg skal sette opp håret lettes i morgen til fremføringen, eller om vi bare skal kjøre på sånn vi har øvd, men har fått så mye sår i hodebunnen, så må nok forenkle det litt. Vi får se hva som skjer. Skal jo fikse håret, sminke, og gjerne øve litt mer på hva vi skal si på bare en time. Gjett om vi må jobbe fort. 

  Gleder meg sånn til helt hvor jeg håper på å få kunne slappe av og være med noen venner å drikke og bare kose oss. ♥ Nå får jeg faktisk bare ta å legge meg, vi skrives!  

   

  Helgens innkjøp

  Hei! I går møtte jeg mamma, her i Bergen, hvor vi gikk innom noen butikker å kikket, og da fant jeg noen småting som jeg tenkte jeg kunne vise dere på bilder som ligger under. I tillegg til det som er på bildene, så kjøpte jeg en sånn pc-plate. Sånn plate til å ha under pc-en så den ikke skal bli så varm, og sånt når du setter den ned i for eks. sengen. :-)

  Håper dere har hatt en fin helg så lang, jeg er tilbake i leiligheten i Bergen, og tenker jeg ser litt serie før jeg legger meg. Skal møte noen jenter fra klassen og jobbe med gruppearbeidet, siden vi har fått fri fra skolen for å jobbe med det. :-) Vi skrives. 


  Hullmaskin for alle arkene mine - varme sokker - eyeliner - svart neglelakk - og den rosa "ballen" her er noe kritt lignende som farger håret rosa. 


  Litt nytt til matlagingen på kjøkkenet, i rosa selvsagt. 


  Og sist men ikke minst, en rosa hårføner (2000w). 

   

  Middag og lese date

  Heisann sveisan dere, haha! Etter skolen i dag ble jeg med Lena fra klassen hjem hvor vi lagde oss kremet blomkål og brokkolisuppe med baugetter. Å herlighet hvor godt det er, hihihi. - Vi fikk øvet mye til prøven vi har i morgen, og håper det går bra. Vi fikk vite i går at om vi fikk karakteren fem og bedre, så fikk vi dulle litt mer hverandre og fikse håret og sånt, noe jeg tenkte med en gang kom til å bli veldig gøy. - Vi skal også på Ramsvik og snakke litt med noen frisører der, og så kan vi høre litt med dem om læreplass og sånt. Gleder meg, selv har jeg fikset meg utplasserings uke hos ene salongen innen Ramsvik. 

  Smakt kremet blomkål og brokkolisuppe? 

   

  Hettestripe og foliestripe

  Helluuu. I dag fikk vi prøve oss på hettestripe og foliestripe på skolen med dukkehodet vårt. Vi brukte bare fargeshampoo, siden vi skulle øve oss. Selv ble jeg litt fan av hettestripe, men kan være det er enklere med foliestripe når du bruker en farge i stede for bare shampoo, for da setter den seg mer fast i folien, sånn som i dag, så skled foliepapiret her mens håret skled der liksom, skjønner? Hehe, Litt vanskelig å forklare, men kan prøve igjen om du ikke skjønte noe nå, hehe!

  Nå har jeg nett fått gjort lese leksen til i morgen, var sånn tretti sider, men jeg leste nesten førti sider mener jeg, siden jeg klarte å lese på feil lekse til i dag. Uff, jaja gikk fint, er jo så spennende også, så da fyker jo tiden bare avgårde mens du fascinerer og drømmer deg bort i leksene. Legger ved en collage med fire bilder fra dagen i dag, så skrives vi i morgen. - Adiós.    Har du stripet deg før? Hvilken metode brukte du? 

  Modell for en dag

  God ettermiddag. I dag var jeg på frisørsalongen med gruppen min fra 09:00 i dag tidlig til 13:30. Da hadde vi tidligere planlagt at jeg og Mari skulle sitte modell med å bli fikset på håret og fikset sminke noe Maricel og Malin gjorde. De var veldig flinke, fikk også fikset brynene mine takket være Malin.

  Så nå sitter jeg oppe i leiligheten og lurer på hvordan jeg skal fikse håret mitt selv. Det kjennes ut som hele håret er tovet, noe som ikke er lett å fikse, er jeg redd for. Håper jeg får det til, ellers er jeg redd for å måtte ta saksen å bare klippe det rett av, haha, neida, det skjer ikke. 


  Hva syns dere om håret? - Det er 60-talls inspirert. 

  update 140914

  God kveld. Dagen har gått til lekser, vasking i leiligheten, vasket klær og bare slappet av og ladet opp til utplasseringen vi skal på i morgen. Vi skal nemlig ha vår andre dag i utplassering på Nikita, noe jeg gleder meg veldig til. Selv er jeg plassert på Nikita i Strandgaten hvor jeg trives godt etter den første dagen vi hadde der som var på onsdag forrige uke. 

  I morgen skal vi gjennomføre stilhistorien vår, det vil si at gruppen jeg er i, vi har om 60, og 70- tallet, også skal vi se rundt på nettet og finne to frisyrer som vi skal gjøre i morgen, og som vi skal presentere foran klassen om ikke lenge. Så håper det blir gøy å få på en 60 eller 70 talls frisyre. Det er jeg og en til som skal sitte modell, siden vi har det mest passende håret til de frisyrene vi har valgt. Kan være det kommer bilder av resultatet, vi får se. Nå tenker jeg å lese litt før jeg tar kvelden. Vi skrives!    Fikk forresten stusset tuppene første dag på utplasseringen, så nå er det ca. 5 cm kortere enn på bildet ovenfor. 

  EN NY START

  Hei. Mitt navn er Therese, en 18 år gammel jente. Jeg bor i Bergen hvor jeg og går Norsk frisørskole. Skolen varer i fem måneder(!!), så jeg er klar til å gå ut i lære allerede i slutten av desember 2014. Dette er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge, og nå har jeg bestemt meg for å oppfylle drømmen om å bli frisør. 

  Tidligere har jeg gått kokkelinjen, første og andre året, men trivdes ikke, og lærte heller ikke så mye i forhold til resten av klassen. Jeg følte jeg ikke kunne nok til å gå ut i lære. Trivsel er noe jeg legger godt vekt på, og syns er veldig viktig. - Nå der i mot trives jeg veldig og føler jeg får ting til, noe som er veldig bra. 

  - Denne bloggen vil ta dere med gjennom min hverdag og veien til å bli en frisør. Håper dere liker det dere får se her, så skrives vi!  

  (Sol-rike dager i Bergen er så vakkert). 


  Oppdatering 070914

  God kveld! Jeg er egentlig på vei til å legge meg, eller i tankene vertfall, hehe. Jeg har nett fått levert innleverings oppgaven vi fikk på fredag, og har bare gjort siste puss på oppgaven. Vi skulle tegne alle fire hoved klippene som er hel form, like lengder, økende lengde og gradering. I tillegg til det skulle vi skrive litt om hvordan vi gjorde det med inndelinger før vi startet å klippe og frem til vi var ferdig å klippe. Så vi tegnet vel hele tolv tegninger, fire skisse tegninger, fire projeksjons tegninger og fire strukturtegninger.

  Selv syns jeg det tok veldig lang tid å bli ferdig, men det er vel fordi jeg vertfall prøver å være så nøye som mulig, håper bare det lønner seg. :-)

  (Bildet er fra i dag da jeg kom tilbake til Bergen). :-)

  Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
  Therese

  Hei! Mitt navn er Therese, jeg har gått 5 måneder på Norsk Frisørskole i Bergen (august-desember 2014). Nå er jeg frisørlærling på Ramsvik Frisør Xhibition, og har jobbet der i et halvt år. - Jeg kommer til å dele hverdagen som frisørlærling, livet i Bergen, inspirasjon og hverdagen generelt. Spørsmål / Kontakt: tejese@hotmail.com :-)  Norske blogger

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits