• Eikeland

 • Forsiden
 • Add meg
 • Innkjøp: iPhone cover


  Den er så fin. ♥ Er så fornøyd, er akkurat som jeg hadde lyst på, ikke noe jeg ser hver dag, og noe som er litt mer uten om det vanlige, etter min mening da. (Jeg har iPhone 5C om noen skulle lure). Er jo så forelsket i elefanter, baby elefanter. Så utrolig søte. Gleder meg til å ta den med meg over alt. He-he. Rart hvor mye en så liten greie kan gjøre meg glad. Den er fra MiniInTheBox.com. Tok to og en halv måned på levering, når jeg ikke valgte hurtig levering. - Hva syns du? 

  A nightmare

  Tenkte å fortelle dere et lite mareritt jeg har hatt siden jeg flyttet for første gang ut fra min mor og bygden. Jeg har tenkt litt på dette, om det var noe passet å skrive til dere om. - Jeg har som noen av dere kanskje har fått med seg, flyttet til Bergen i august i år, hvor jeg har gått på Norsk frisør og hudpleieskole for å bli frisør. 

  Om jeg bare visste 

  I sommer var jeg på visning på en leilighet, eller et kvinne kollektiv. Der og da virket det som en helt grei plass å bo. Det var litt utenfor sentrum, ikke så mange minutter med buss for å komme meg hit og dit, og strøket var stille. Det jeg ikke visste hva jeg hadde i vente, ville nok sendt meg en helt annen plass og side av byen. Hvorfor? Det er så mye jeg kan svare på her, men ting man og ikke behøver å svare på. Noe er helt over streken, og noe er bare helt på bærtur for å si det sånn, ha-ha. Jeg må faktisk bare le litt for meg selv, over hvor tåpelig det går an til å bli. 

  Sine egne regler 

  Det har seg sånn at husverten min bor i leiligheten/kollektivet hvor jeg nå bor mens jeg går på skole. Jeg har ikke noe problem med det, ikke i det hele tatt. Men, hun har en tendens til å komme opp med nye regler nå og da. Og da jeg var på visning fikk jeg vite noen få regler, men at det for eks. var lov med besøk, men kanskje ikke hver dag, og vi måtte ikke bråke noe særlig siden vi bor fire til sammen der. - Greit nok. Men plutselig hadde hun venninnen min besøk av søsteren sin, og da fikk hun vite at "det er ikke lov å ha besøk". Også nærmest hver dag føltes det som i to måneder kom hun til dodøren på morgenen, og gjerne på ettermiddagen og spurte meg hver eneste gang det samme; "dusje du Therese? Du dusje vell ikkje?!". Jeg mener, har jeg ikke lov å dusje? Og ti tillegg går hun nå og sier til venninnen min at hun kan ta seg en lang, varm og god dusj om hun vil. Det er jo helt på tryne syns jeg. Det er så forskjellsbehandling at det er skummelt. 

  Husverten spør meg hver dag nesten om hva jeg gjør, om jeg fikk gjort det, eller hvor jeg var. Og om jeg gjerne kommer sent tilbake i leiligheten fordi jeg har vært hos noen eller vært på et ærend så sier hun gjerne neste dag" så du kom sent hjem i går du ja, alle vi andre hadde lagt oss!" Og hva så? De legger seg jo mellom 19-21 tiden, og jeg legger meg mellom 21-24 tiden. 


  Skremmer bort de jeg bor med 

  Jeg får heller ikke gjøre lekser i stuen med venninnen min som bor der. Vi må sitte på hver sitt, eller samme rom og jobbe. Om jeg sitter i stuen med lekser, så kommer hun å sier at jeg ikke har lov til det. For da SKREMMER JEG BORT DE ANDRE SOM BOR DER. Og det var da jeg skjønte hvor kokko hun er. Det er så latterlig, for hallo? De som bor der kommer i leiligheten, lager seg mat og tar det med seg på rommet sitt og sitter der til de legger seg. Det er absolutt ingen i stuen, bare jeg og venninnen min Henriette. 

  Så kaldt at jeg blir syk 

  Nå den siste måneden har det jo blitt kaldt ute som dere sikkert har merket. Vell, jeg merker vel ikke noe særlig forskjell fra å være ute og på rommet i leiligheten. Jeg har ikke varmekabler på rommet mitt som virker, og har da blitt forkjølet og våkner ofte med sår hals. Sover med to tepper, pluss dyne, som ikke hjelper. Senest i går vurderte jeg å gå rundt med boblejakken min for å ikke fryse, og det er s-y-k-t. 

  Tar det ikke seriøst 

  Hun tar meg ikke seriøst, verken meg eller Henriette. Hun har sagt vi ikke får ha besøk, men hun har besøk av datteren og ungen hennes(!!). Vi får ikke beskjed, så jeg har nå våknet opp to ganger før skoletid i halv syv-syv tiden hvor jeg aner fred og ingen fare, men åpner rom døren og møter på besøk som snur seg og bare sitter der å stirrer på deg. Husverten tar heller ikke hensyn til at du kanskje ikke skal på skolen så tidlig, og starter å støvsuge klokken syv på morgenen og tar på tv-en som skrur seg opp på drit-høyt volum og går gjerne fem minutter før hun skrur ned. - Jeg fikk vannlekkasje på rommet mitt da det var så mye regn for en månes tid tilbake. Hun tok meg nesten ikke seriøst når jeg sa det var havnet en dam på rommet over skrivebøker og laderen min til telefonen. Fikk bare beskjed om å legge tingene på badegulvet så tørket det, og det kom nå ikke mer vann nå. For det hadde nemlig vært lekkasje der tidligere hvor det kom to-tre dråper vann. Men til det svarte jeg at nå var jo det en hel dam der, og det var bedre å få sjekket opp i det, enn at det kommer sopp i veggen som gjør så du må rive hele huset. 

  Helgen etter det var vannlekaje på rommet mitt, så var jeg i Sunnfjord på familiebesøk. Så fikk jeg melding av husverten hvor hun lurte på om det gik kgreit om hun låste seg inn på rommet mitt og sjekket om det var kommet noe mer vann. Sa det gikk fint og ba henne gi meg en lyd om det var kommet noe eller ikke. Etter nesten en time fikk jeg svar, og da tidligere sendte jeg flere meldinger ilag, hvor hun svarte med en gang. Da jeg kom tilbake på søndagen var speilet som jeg hadde satt litt til sides så det ikke skulle plutselig skli på gulvet borte. Da hadde hun nemlig tatt det med seg og plassert det i gangen. - Det speilet hadde vært der i lengre tid. Hun trodde det var et som hadde vært i gangen tidligere som nå sto på boden. - Da fikk hun jammen høre fra meg at det var snakk om å gå rett inn, sjekke vannlekasjen og rett ut igjen. - Så jeg frykter hun var å snoket rundt på hele rommet mitt i alle tingene mine siden hun tok speilet med seg (som jeg hadde satt litt ut av syne) og at hun ikke svarte meg på en stund. Så nå har jeg null respekt for henne, og klarer ikke stole på henne, eller snakke med henne nesten. Eneste jeg sier er små setninger, eller bare svarer henne. Da er det " ja, nei, hehe, joda". Og det er ikke glede i stemmen min for å si det sånn. - Haha, hun burde jo skjønne at jeg ikke vil snakke med henne snart... 

  Nå har jeg sagt opp leiligheten. Orker faktisk ikke bo hvor jeg nærmest gruer meg til å være ferdig på skolen for jeg vet jeg skal i leiligheten. Å møte på henne og resitere at hun har noe å klage over. - Men her lurer jeg på en ting, hvorfor har Henriette bare en måned depositum og jeg har to måneder? Det er 200 kr forskjell på månedsleien vår. Men jeg måtte betale 11000 kr i depositum og hun bare 5500 kr. Er dette rett? Noen som vet?  

  - Dette må være årets første og siste syte-irritert-latterligste innlegg. Beklager dette. -  Vi skrives i et mer positivt innlegg dere. :-) 

  Har du noen meninger angående dette? - Vært borti noe lignende selv?

  Lite tid til søvn

  God kveld! - Har akkurat fått sendt avgårde en powerpoint til prøveeksamen til  læreren min, og er egentlig rimelig klar til å slukke lyset og bare legge meg. Husker faktisk ikke sist jeg kunne sove så lenge jeg ville, uten vekkerklokke, og bare ta det heeelt med ro. - I morgen har vi eksamen nr. 2(!!) Og i tillegg må jeg på jakt etter en ekstra modell, pluss en reserve modell til 18 desember, hvor det skal innebære farging, klipp, sminke og frisyreform. - Nå kjenner jeg at jeg bare må legge meg, så vi skrives!! - Ønsk meg lykke til! 
  1/6 eksamensdager over + filminnspilling

  Da var eksamen i gang for fult!! Vi hadde vår første eksamen i dag i projeksjon. Tror og håper at det gikk greit. Har bare et mål, og det er å bestå. Så får vi se og krysse fingrene for det beste. - Da jeg kom opp i leiligheta fikk jeg en melding fra en kompis av meg som jeg gikk i klasse med i fjor, om jeg kunne tenke meg å komme ned i byn igjen for å være med i en studentfilm. Selvsagt sa jeg ja. Fikk jo se igjen Morten og Lise samt noen andre som jeg var med på settet til for ikke lenge siden. Syns det er så gøy å få disse mulighetene, og angrer ikke. Nå får jeg nesten bare legge meg. Sov vel kanskje nesten tre timer i natt, og det er jo ikke akkurat så mye. Så vi skrives!   Flere som har gjort noe spennende i dag? 

  Forberedelser

  Riktig god lørdags kveld. - Selv på denne tiden av døgnet holder jeg på med lekser. Har en tendens til å ville gjøre lekser på kveldstid/nattestid enn på dagtid. Da ønsker jeg bare å få mest mulig ut av dagen eller å bare ta det helt med ro. 

  I skrivende stund holder jeg på å skrive ut hjemme eksamener vi har jobbet med dette halve året, og tegner hoved tegninger så jeg slipper å bla gjennom hele permen min for å finne det jeg leter etter. Så da lager jeg skikkelig oversiktlige tegninger, og skriver ned notater til meg selv om ting jeg må huske, og hva som er ekstra viktig å ha med. 

  • Er det noe spesielt du pleier å gjøre til eksamen/ viktige hendinger? Kom gjerne med tips! 


  Har min første eksamen i projeksjon på mandag, og gruer meg så ekstremt mye, siden jeg vet vi bare har 4 timer på oss til å skrive og tegne så utrolig mye. På de to andre hjemme eksamenene vi har hatt så har jeg brukt utrolig lang tid, hvor det har måtte gått over en hel helg for at jeg skal komme på gode ideer og få det ned på tastaturet. Og nå blir det jo skikkelig press, men jeg får bare gjøre det beste jeg kan, og skrive gode notater, pluss huskeliste til meg selv og lese godt over så og si alt vi har hatt om. - Ønsk meg gjerne lykke til, - og til dere andre som har eksamen, lykke til! 

   

  Eksamen rett rundt hjørnet

  Heisann! 

  Jeg aner ikke hvor tiden blir til. Jeg har ikke tid til annet en knapt å gå på skole, og utplassering før jeg må legge meg for å klare å stå opp neste morgen. Og i tillegg til det, har vi så mye lekser med store eksamens oppgaver som skal leveres, pluss prøveeksamen hvor vi skal lage powerpoint, forberede oss, klippe og style dukkehodet vi har fått utdelt. - I går, i dag og i morgen er jeg utplassert på Nikita i Strandgaten, hvor jeg i dag fikk jobbet med klippen og oppsettet på dukken. Jeg tror ikke jeg er helt ferdig, så blir nok til at jeg finpusser i morgen. 

  - Neste uke har vi skriftlig eksamen på mandag, prøveeksamen på tirsdag, skriftlig eksamen på onsdag og kundedag resten av uken. - Så trenger du deg en finpuss med klipp og/eller farge, og kanskje vil fikse brynene og farge dem, pluss øyevippene? Ta deg en tur til Olav Kyrresgate 28, i 4 etasje ved brun&blid. :-) 

  På torsdag skal jeg være med å jobbe i en salong som ene læreren min skal åpne. Gleder meg litt til å få en litt annerledes kveld, så blir det regnet med som utplassering også om jeg ikke tar helt feil. Så det blir nok gøy. 

  Nå får jeg skrive logg fra dagen, og se litt på prøveeksamenen vi skal ha før jeg tar kvelden. - Vi skrives!   Bilde fra da jeg var utplassert på Ramsvik, og med lærlingene på Ramsvik studio i uke 44. :-) 

  Les mer i arkivet » Juli 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
  Therese

  Hei! Mitt navn er Therese, jeg har gått 5 måneder på Norsk Frisørskole i Bergen (august-desember 2014). Nå er jeg frisørlærling på Ramsvik Frisør Xhibition, og har jobbet der i et halvt år. - Jeg kommer til å dele hverdagen som frisørlærling, livet i Bergen, inspirasjon og hverdagen generelt. Spørsmål / Kontakt: tejese@hotmail.com :-)  Norske blogger

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Fra RRH Webdesign
  hits